Skip to content
Prøv gratis
4 min lesetid

7 tegn på at du er født til å jobbe med arrangementer

Featured Image

Det kan være utrolig givende å jobbe i eventbransjen.

Du får jobbe med inspirerende mennesker og skape fantastiske øyeblikk for folk. Ingen dag er lik den andre.

Men denne bransjen er ikke for alle. Det kan være en tøff og krevende jobb. Du må ha et sett av egenskaper som egentlig er ganske sjeldne.

Noen er bare født til å jobbe med arrangementer. Her er 7 tegn på at det også gjelder deg.

 

1. Du hadde orden på lekene dine

Elsket du å organisere og lage system i lekene dine som barn? Stelte du i stand omhyggelige teselskaper, med dukkene pent og pyntelig oppstilt? Hadde du lekesoldater som du stilte opp på rekke og rad, parat til innsats på slagmarken? Eller brukte du utallige timer i din egen boble med å bygge kreative verk i LEGO, og fikk alle klossene til å funke sammen?

Da bodde det nok en liten eventarrangør i deg.

 

2. Det var alltid du som avholdt festen

Da du vokste opp, var det som oftest du som påtok deg oppgaven å lage diskotek for vennegjengen, så dere hadde et sted å være på fredagene?

Pleide du å ta regien på helgeaktivitetene med familie og venner?

Når dere dro på ferie, var det alltid du som hadde en helt liste med ting du skulle gjøre, en detaljert reiserute og en alternativ plan for hver ting som kunne gå galt?

Jepp, klare tegn på at eventplanlegging var tingen for deg.

Les mer: 11 kjennetegn på en supereffektiv leder for eventmarkedsføringen.

 

3. Du var glad i å treffe nye mennesker

Noen barn er mer sjenerte av seg, mens andre simpelthen elsker å få nye venner.

Hadde du alltid lett for å komme i prat med fremmede og underholde vennene til foreldrene dine? Var du alltid den første til å ønske nye elever på skolen velkommen i vennekretsen?

Visste du alltid hvem du skulle presentere for hverandre på fester, fordi du bare skjønte at de ville finne tonen? Grep du begjærlig muligheten til å komme deg ut av komfortsonen og mingle med nye folk?

Evnen til å komme i kontakt med andre og like det å møte nye folk er en klar indikator på at du var født til å være en eventproff. Vil du bli enda bedre på å håndtere deltakere? Ta testen vår og finn ut om du vil ha nytte av et påmeldingssystem.

 

4. Du hadde teft for gode og kreative løsninger

Ikke sjelden blir leksene gjort i aller siste liten, skriblet ned på bussen med en uskarp blyant eller en penn med en rar farge (fordi det var den eneste du tilfeldigvis hadde i pennalet).

Men sånn gjorde kanskje ikke du leksene, eller? Lagde du illustrasjoner og grafer og linjalrette streker? Brukte du markeringstusj for å understreke viktige punkter?

Var du i ditt ess i heimkunnskap- og sløydtimene, fordi du fikk lov til å lage spennende ting og eksperimentere?

Alle som har denne medfødte kreative spiriten, passer helt klart til en karriere i eventbransjen.

 

5. Du var opptatt av detaljer

Var du den i klassen som bare måtte spørre ‘hvorfor’? Hadde du et ønske om virkelig å forstå hvordan ting henger sammen? Pleide du å demontere apparater for å finne ut hvordan de egentlig virket?

Var skoleoppgavene du leverte inn, «akkurat bra nok»? Eller gjorde du alltid ditt aller beste?

Var det greit for deg å arrangere fester i siste liten, uten å bry deg med hvordan folk kom seg dit, hvilken mat og drikke du hadde å by dem, eller om det var den rette miksen av gjester? Selvsagt ikke!

Du bryr deg nemlig om detaljene. De små tingene som gjør det dagligdagse til noe utenom det vanlige. Og det er derfor du passer så godt til å jobbe i eventbransjen. I denne artikkelen kan du lese om 6 overraskende utfordringer du støter på når arrangementet blir veldig stort.

 

6. Multitasking lå naturlig for deg

Folk flest er ikke spesielt god på multitasking. De blir oppkavet, og det går helt i surr for dem når de påtar seg for mye på én gang.

Men ikke du. Helt fra du var liten, visste du at det hele handler om å prioritere. Før du hadde hørt om boka «De 7 gode vanene», visste du at man må ta det viktigste først.

Som regel betydde dette at du ikke behøvde å multitaske, siden det å gjøre lekser, dra ut med venner og være på trening ikke falt på én og samme dag.

Når du først måtte gjøre mange ting på én gang, så som å rydde rommet, pugge til eksamen og ta kontakt med en venn som trengte noen å snakke med, da fikk du alt dette gjort, og det på en god måte.

Dette er et avslørende tegn på at eventplanlegging ligger deg i blodet.

Les mer: 8 grunner til at selv profesjonelle eventplanleggere bruker Proviso

 

7. Du tok initiativet

Var du gjerne den første til å melde deg frivillig? Eller kanskje du ikke engang trengte å bli spurt – du hoppet i det og fikk orden på sakene.

Sa folk ofte til deg da du vokste opp: «Oi, det var jo mer enn jeg ba om!» Gikk du rundt og ventet på helgen, i håp om at det ville skje noe interessant – eller tok du initiativet selv og satte i gang ting?

Det å være initiativrik av natur er en tydelig indikator på at arrangementer ville ligge naturlig for deg.

 

Født til å jobbe i eventbransjen?

Det er forskjell på eventarrangører og veien de tar inn i bransjen (mange havner i eventbransjen nærmest på slump).

Men hvis du stiller deg selv spørsmålet «Ligger det for meg å jobbe med arrangementer?», da kan du se deg tilbake og tenke på hva som faller seg naturlig for deg. Hvis enkelte av de ovennevnte karaktertrekkene vistes tydelig i deg fra barnsben av, da er det mye som tyder på at du er født til å jobbe i eventbransjen.

 New call-to-action