Skip to main content

Den amerikanske foredragsholderen og bestselgerforfatteren John C. Maxwell er kjent for sine mange bøker om ledelse, og for sin evne til å gjøre ledere av folk uten medfødte lederegenskaper. Han tilskriver mye av sin suksess til 7 steg:

 

Maxwells 7 steg til suksess

  • 1. Gå inn for å utvikle deg hver dag
  • 2. Verdsett prosessen høyere enn events
  • 3. Ikke vent på inspirasjon
  • 4. Vær villig til å ofre moro for mulighet
  • 5. Ha store drømmer
  • 6. Gjør klare prioriteringer
  • 7. Oppgi noe for å oppnå noe

 

Som du vil se, gjelder disse stegene like mye for arrangementsprofesjonelle.

 

1. Gå inn for å utvikle deg hver dag

Du behøver ikke å være student for å lære, og det gjelder særlig for arrangementsprofesjonelle. Gå inn for å lære noe nytt – sett av tid daglig til å gjøre research, holde deg faglig oppdatert og bygge nettverk. Bruk tid på å vokse som arrangementsprofesjonell.

 

2. Verdsett prosessen høyere enn events

Dette kan virke utrolig vanskelig for arrangementsprofesjonelle å få til, men det er sant. Tenk på arrangementene dine som en bonus og et gode knyttet til prosessen, som kanskje var alt annet enn knirkefri, men som lyktes og førte til suksess – ditt arrangement.

 

3. Ikke vent på inspirasjon

Skap noe, få ting gjort. Jo mer du gjør, desto mer inspirasjon får du underveis. Hvis alle som jobber med arrangementer, skulle ha sittet og ventet på inspirasjon for å komme i gang med planleggingen … da ville det sannelig ikke ha blitt mange arrangementer, og til og med færre godt planlagte arrangementer fra A til Å.

 

4. Vær villig til å ofre moro for mulighet

Planlegging og gjennomføring av arrangementer er hardt arbeid – det vet enhver arrangementsprofesjonell. Man må finne kreative løsninger og være villig til å jobbe både sent og tidlig.

Noen ganger må du takke nei til å delta på fritidsaktiviteter med familie og venner for å rekke over alt som skal gjøres. Kanskje må du droppe en handletur på lørdag eller en tur i skibakken med barna på søndag for å jobbe med programmet til arrangementet. Iblant må du være villig til å ofre moro for muligheten – men hva sitter du igjen med? Et vellykket arrangement.

 

5. Ha store drømmer

Det er ikke alle drømmer arrangementsprofesjonelle har, som lar seg realisere. Men med store drømmer kommer inspirasjon og muligheter, og ikke sjelden vil du finne en kreativ eller unik måte å få til det du drømmer om for arrangementet – ganske enkelt ved å tenke utenfor boksen.

 

6. Gjør klare prioriteringer

Hva er de viktigste sidene ved et arrangement for deg som arrangementsprofesjonell? Hva er viktigst for deg å oppnå? Sett i gang og planlegg med dette som utgangspunkt.

 

7. Oppgi noe for å oppnå noe

Iblant må du gjøre oppofrelser for å vokse som arrangementsprofesjonell. Være villig til å gi slipp på det du er overbevist om at du MÅ ha, for å finne ut hva du virkelig ikke hadde klart deg uten.

Vær villig til å gi slipp på ting som er til hinder for deg. Dette kan være en oppfatning av at det er for komplisert å bruke et nettbasert påmeldingssystem til å administrere dine arrangementer.

Sannsynligheten er stor for at du vil se nytteverdien av å bruke tjenesten, når du oppdager hvor enkelt det blir å invitere, registrere, endre, betale, sjekke inn og evaluere. Og ikke minst at du og din bedrift sparer en mengde tid og kostnader – fordi arbeidet går enklere og prosessen blir mer ryddig. Arrangementet – inklusive all informasjon knyttet til det – blir også en bedre opplevelse for den enkelte deltaker.

 

New call-to-action