Skip to main content

Når du lager kurs, konferanser, møter og andre arrangementer, stilles det store krav til at deltakere og utstillere har god nok tilgang på informasjon om arrangementet, både før, under og etter.

Man har gjerne en god, mobiltilpasset nettside med informasjon om arrangementet, link til påmelding, og dessuten bedriftens nettside. Eventuelt sendes det ut personlige invitasjoner på mail. I tillegg til dette benytter flere og flere seg av en eventapp til arrangementer, for at deltakerne og utstillerne skal få enkel og oversiktlig tilgang til all oppdatert informasjon.

En gjennomsnittlig smarttelefonbruker benytter seg av rundt 25 apper i måneden. Mesteparten av tiden blir brukt på tre av disse appene – favorittappene. Dette er gjerne sosiale medier-apper eller meldingsapper/-tjenester, så som Facebook, YouTube, Snapchat og lignende. Med andre ord bruker vi færre apper nå enn før, og terskelen for å laste ned en ny app er blitt høyere. Du som arrangør har da valget mellom å lage en native-app eller en webapp.

  • Native-app: lastes ned via Google Play Store eller Apples App Store.
  • Webapp: lastes ned via nettleseren på deltakerens mobil.

En webapp er egentlig ikke en app, men en nettside som er optimalisert til å se ut og føles som en app. Proviso Eventapp er en progressiv eventapp, en såkalt PWA. Det er en webapp som utnytter de nyeste og mest moderne webfunksjonene for å levere en app-lignende opplevelse pakket inn i en vanlig nettside.

Her er noen av egenskapene til Proviso Eventapp:

  • Fullstendig responsive sider – det vil si at den tilpasser seg den enheten den blir åpnet på.
  • Du kan kopiere sider, slik at den samme layouten beholdes, eller du kan velge ulik layout for hver side.
  • Enkel og brukervennlig verktøylinje.
  • Tilgjengelige elementer: tekst, bilder, kart, video, sitat, program, tabell, header, navigasjonsbar, funksjon for nedtelling til arrangementet, profil og deltakerliste.
  • Personvern/GDPR ivaretas ved at kun deltakere som ønsker at deres navn vises i deltakerlisten i appen, faktisk vises. Dette betyr også at du som arrangører allerede ved registreringen må legge til rette for at deltakerne kan ta stilling til samtykke. Vi har en avhukingsboks hvor deltakerne kan krysse av hvis de ikke ønsker å vises i webappen.
  • Link til appen sendes via e-post og/eller SMS.
  • Appen krever nettilgang frem til den er lastet ned. Deretter fungerer den også uten nettilgang. Hvis det blir lagt til endringer eller tillegg i appen i ettertid, er man avhengig av at deltakeren er på nett for å få ned de siste oppdateringene.

 

Mere verdi for pengene med en eventapp

En eventapp gir deg helt nye muligheter. Som arrangør kommer du nemlig enda tettere på deltakerne dine og får gitt dem enda større utbytte av arrangementet. Eventappen er et bærekraftig alternativ til trykt program og gir både deltakere og utstillere oppdatert og nyttig informasjon om arrangementet – direkte på mobilen.

Les mer her om nyttige sider som du bør ha med i appen.

Kunne du tenke deg å prøve en eventapp på ditt neste arrangement, eller har du spørsmål om bruk av eventapp? Ta gjerne kontakt med vårt dedikerte supportteam eller ring oss på telefon +47 24 14 72 50.

 

New Call-to-action