Skip to main content

Det lakker og lir mot jul, og nok et hektisk møte- og arrangementsår er unnagjort.

Nå skal du ha en velfortjent julepause. Men med smarttelefon eller nettbrett er jobben kun få klikk unna. Undersøkelser viser at halvparten av oss ikke klarer å legge vekk jobben i ferien.

Du hadde ikke jobbet med arrangementer hvis du ikke var en kløpper i å ta styringen, også på dette. Hvorfor ikke starte juleferien godt forberedt? Planlegger du siste innspurt før ferien, så blir det enklere å koble ut mens du er borte fra jobben – og ikke minst enklere å komme i gang når du er tilbake i januar.

I dette innlegget får du en enkel sjekkliste over hva du bør huske på før juleferien. Det meste er nok ting du uansett sørger for å ha på plass, men det kan jo være greit å ha det samlet i en huskeliste. 

✅ Fullfør oppgaver

Ta en gjennomgang av dine pågående oppgaver og forsikre deg om at alle viktige punkter er dekket. Dette gir en følelse av avslutning og reduserer stress når du kommer tilbake.

✅ Deleger oppgaver

Hvis du skal på ekstra lang juleferie, deleger gjerne ansvarsområder til kollegaer. Dette sikrer at ingen essensielle oppgaver blir oversett mens du er borte.

✅ Gi klar beskjed

Informer teamet ditt og andre samarbeidspartnere om hvor lenge du tar juleferie. Dette hjelper med planleggingen og gir klar kommunikasjon.

✅ Sett opp en automatisk fraværsmelding på e-post

Ha med informasjon om når du forventer å være tilbake, og om eventuelle alternative kontaktpersoner dersom det er viktige ting som ikke kan vente, 

✅ Rydd skrivebordet

Bokstavelig talt eller virtuelt, rydd opp arbeidsområdet ditt. Det gir en følelse av avslutning og gjør det enklere å starte friskt når du kommer tilbake.

✅ Sjekk kalenderen

Forsikre deg om at alle viktige møter og hendelser er markert i kalenderen, og at du ikke glemmer noe viktig når du kommer tilbake.

✅ God overgang

Planlegg en smidig overgang med kollegaer. Gi dem all nødvendig informasjon og vær tilgjengelig for spørsmål før du tar ferie.

✅ Ta en oppsummering

Ta deg tid til å reflektere over året som har gått. Identifiser suksesser og områder for forbedring. Dette kan hjelpe deg med å sette mål for det kommende året.

✅Sett klare mål

Om mulig, sett noen korte og realistiske mål for de første dagene etter ferien. Dette gir deg en enklere overgang tilbake til arbeidet.

✅Slå av varsler for jobbmailen

For virkelig å koble av, vurder å slå av varsler for jobbmail på telefonen din. Dette gir deg tid til å slappe av og nyte ferien uten forstyrrelser.

Les også: Hva bør med på sjekklisten når du skal lage et vellykket arrangement?

 

Arrangement på nyåret? Ha dette avklart før du logger av til jul

Du har kanskje et arrangement i januar eller februar? Da er det naturlig nok fristende å sjekke innom e-posten mens du har ferie. Fort gjort når man har mailappen på smarttelefonen …! 

Selv om det bare tar noen strakser å scanne gjennom innboksen, vil det likevel kunne snike seg inn noen jobbtanker som forstyrrer feriemodusen: 

“Har jeg nå egentlig husket alt? Har vi overnatting til alle deltakerne? Bestilte vi det ekstra grupperommet? Var det ikke noe en av deltakerne spurte om …” 

Det beste botemiddelet mot denne grublingen er å sørge for at du kan svare ja på følgende spørsmål idet du spaserer hjem fra siste arbeidsdag før ferien:

☑ Antall deltakere opp mot arrangementssted: Har du sjekket om det er noe som bør justeres, så du slipper no-show eller for få plasser?

☑ Utstyr for innsjekk eller annet materiell: Har du bestilt/reservert mens det er ledig?

☑ Henvendelser fra deltakere: Alle er besvart?

☑ Program / faglig innhold: Det er oppdatert og klart?

☑ App og nettside: Det er ferdig laget? 

☑ GDPR og vern av persondata: Du har alt på stell?

☑ Utsendelser: De er gjort klare til å sendes ut rett over jul?

 

Lad opp og kom tilbake med ny giv

For noen år siden var trenden å være tilgjengelig 24/7. Slik er det ikke lenger. Klarer du å delegere arbeidet ditt og koble ut jobben i ferien, viser du at du har kontroll og styring.

Noen dager med julefred, avslapning og kanskje til og med litt kjedsomhet kan gi opphav til nye ideer og friske perspektiver. Én ting er sikkert: Et bevisst avbrekk fra arbeidsoppgavene er ingen ulempe for ditt neste arrangement. Tvert imot.

Vi i Proviso ønsker deg og dine en riktig god jul og et godt nyttår!

 

New Call-to-action