Skip to main content

Video er i ferd med å dominere trafikkbildet på nett fullstendig. I 2016 utgjorde video 70 prosent av den totale kaka. Ifølge prognosene kommer video til å utgjøre nesten 80 prosent av den globale internettrafikken innen 2020.

Visste du forresten at video holder på folks oppmerksomhet 5 ganger lenger enn stillestående bilder?

Video er altså på vei oppover – og eventbransjen slipper ikke unna trenden. Hvordan kan du som arrangør og eventprofesjonell gjøre bruk av video til å promotere arrangementet ditt og holde deltakerne engasjert lenge i etterkant?

Her får du gode tips til å benytte video før, under og etter arrangementet.

 

Før arrangementet

I månedene frem til arrangementet bidrar video til at flere blir klar over eventet, flere melder seg på og spenningen bygges opp. Her er 3 effektive måter du kan benytte video på, som et kraftig markedsføringsverktøy for ditt arrangement:

Filmsnutter med høydepunkter (sizzle reels)

Hvis du har videoinnhold fra tidligere arrangementer, kan du bruke det til å lage en video-collage med korte filmsnutter. Bruk opptak fra sesjoner og intervjuer med foredragsholdere, sponsorer, utstillere og deltakere. Dette gir potensielle deltakere et innblikk i hva arrangementet ditt har å by på.

Teaser-videoer med foredragsholdere og sponsorer

Hvis du ikke har opptak fra tidligere arrangementer, kan du likevel lage videoinnhold som pirrer interessen hos de påmeldte – og som gir potensielle deltakere en klar grunn til å melde seg på.

Hør med foredragsholderne og sponsorene dine om de kan hjelpe deg med å lage enkle og korte videoer hvor de forteller deltakerne om hvorfor de gleder seg til det kommende eventet. Slike «lavterskel»-videoer gir navnene på plakaten et ansikt, og potensielle deltakere får enda en grunn til å hive seg på.

Brukerskapt innhold

Du kan til og med dra nytte av video uten å måtte spille inn noe selv. Brukergenerert innhold som nevner eller viser et merkenavn, oppnår 7 ganger større engasjement enn videoer som lastes opp av merkenavnet selv.

Hvordan kan du få påmeldte deltakere til å lage brukerskapt innhold? For eksempel ved at du kjører en konkurranse hvor vinneren får en gratisbillett til konferansen eller oppgraderes til VIP.

Les mer: 7 tegn på at du er født til å jobbe med arrangementer

 

Under arrangementet

Det finnes mange måter du kan bruke video underveis i arrangementet på. En kort introduksjonsvideo skaper litt «fanfare» rundt introduksjonen av foredragsholderne. Få en kjent foredragsholder til å holde en virtuell presentasjon. Eller du kan bruke en «kickoff-video» til å dra veksler på begeistringen og spenningen som har bygd seg opp inn mot arrangementet.

Åpningsvignetten/kickoff-videoen

Etter å ha ventet spent i månedsvis. er deltakerne dine endelig samlet i konferansesalen. Forventningene ligger tykt utenpå, og energien er til å ta og føle på.

En åpningsvignett eller kickoff-video kan være det som skal til der og da for å fyre opp stemningen enda et par hakk og virkelig få deltakerne i «konferansemodus».

Her i Norge har blant annet awardshowet Gulltaggen brukt åpningsvignett:

 

 

Denne vignetten, som for øvrig ble nominert til Visueltkonkurransen 2014 i kategorien Moving Image, er regissert av Karl Erik Brøndbo og Sebastian Torngren Wartin, produsert av Lise Marie Mørkved – og executive producer er undertegnede.

Kan du lage noe lignende til ditt arrangement? Hvordan kan du bruke video til både å vise frem og øke begeistringen blant publikum? En måte å gjøre det på kan være å lage en morsom liten filmsnutt av hva som står på programmet for den dagen, slik at deltakerne får se hva de har i vente.

Livestreaming/direkteoverføring

Hvis du livestreamer sesjonene på storskjerm, får deltakerne på bakerste rad komme tett på foredragsholdere og paneldeltakere. Direkteoverføring av eventet til følgere i sosiale medier, for eksempel via Facebook Live, bidrar dessuten til økt eksponering i markedet.

 

Etter arrangementet

Når arrangementet er over, kan du benytte video til å holde «buzzen» gående – og markedsføre neste års event.

En oppsummerende video

Sender du en takkemail til deltakerne, sponsorene og foredragsholderne i etterkant av arrangementet? Det er lurt! Legg inn en video med filmsnutter fra sesjoner og intervjuer, med små klipp som viser atmosfæren på arrangementet. Be dem gjerne dele videoen i sosiale medier.

Legg den samme videoen ut på nettsiden for arrangementet, og ha den dessuten med i invitasjonen til neste års arrangement (det bidrar til økt påmelding).

Videoopptak fra arrangementet

En smart måte å promotere kommende arrangementer på, er å gjøre videoopptak fra sesjoner og paneldiskusjoner tilgjengelig for publikum. På den måten får de se hvor bra eventet er, noe som bidrar til at flere melder seg på til neste gang.

New call-to-action