Digitale arrangementer trenger ikke være dyrt


Digitale arrangementer trenger ikke være dyrt

Inger Åse Stubben | 18. des 2020
7 minutter lesetid

Digitale arrangementer trenger ikke være dyrt

I et tidligere innlegg her på bloggen tok min kollega Helene Stokke en liten titt inn i krystallkulen for å se hva arrangementsåret 2021 har å by på. En av hennes spådommer er at digitale og hybride møter vil være “normalen” også utover i det neste året.

Vi i Proviso vet at mange bedrifter og organisasjoner planlegger å avholde digitalt arrangement i 2021. Samtidig hører vi fra en del arrangører som vegrer seg litt for å gjøre et fysisk møte/arrangement om til et digitalt.

Digitale arrangementer må vel være veldig kostbare å lage?

Neida! I dette innlegget skal vi se at du så visst ikke trenger å bruke avansert og dyrt utstyr for å avholde et digitalt møte eller arrangement.

 

Når det enkle og rimelige holder

Det finnes flere gode og billige nettbaserte tjenester som gjør det enkelt å arrangere og holde et webinar eller videomøte på nett. Zoom og GoToWebinar/GoToMeeting er de mest brukte.

Begge verktøyene egner seg godt til å gi deltakerne dine en engasjerende webinar- eller videomøteopplevelse.

Hvis vi ser litt nærmere på Zoom: Løsningen byr på flere nyttige funksjoner, som skjermdeling og muligheten for presentøren til å dele en interaktiv tavle man kan tegne på. Deltakere kan “rekke opp hånden” digitalt ved å trykke på en liten knapp, som setter et håndikon på videobildet deres. Den som presenterer kan se dette, samtidig som personen også kan fjerne alle håndsopprekninger på én gang . Deltakere kan også reagere med en liten emoji.

 

Priser

Zoom tilbyr flere løsninger og pakker. Skal du holde et webinar, er Zoom Video Webinar og GoToWebinar løsningene som passer best.

  • Prisen på Zoom avhenger av om du velger pakken med 100, 500 eller 1000 deltakere, osv. For pakken med 100 deltakere er prisen 400 dollar pr. år, dvs. ca. 290 kr i måneden.
  • Med GoToWebinars Starter-pakke kan du ha opptil 100 deltakere, og denne koster 89 euro i måneden, dvs. ca. 941 kr pr. måned.

Skal du holde et interaktivt møte med mye publikumsdeltakelse, eller der du skal dele opp sesjonene i mindre grupper, er Zoom Meetings eller GoToMeeting gode løsninger. Med Zoom Meetings’ Pro-pakke, som koster ca. 108 kr pr. måned, kan du ha opptil 100 deltakere og strømme i sosiale medier. GoToMeetings Business-pakke koster ca. 148 kr i måneden.

 

Microsoft Teams

Teams har de fleste tilgang til via Microsoft 365 (tidligere Office 365). Så lenge du har en Microsoft-konto, får du tilgang til Teams helt gratis. Teams har støtte for 250 deltakere, men erfaringene våre er at løsningen egner seg best til mindre grupper/møter.

Et bedre alternativ til de større møtene er Zoom. Mens Teams-møter er en utvidelse av samarbeid i en arbeidsprosess eller et prosjekt, er Zoom et spesialverktøy for nettmøter. Ved å benytte Zoom kontra Teams kan du også se flere om gangen på skjermen.

Kjøpe eget utstyr?

Mange benytter kamera og mikrofon fra egen PC, og det er i mange tilfeller bra nok. Men da er det viktig å være klar over hvordan lys- og lydforholdene er i rommet du skal være i. Det må være rikelig med lys og lite gjenklang for at det skal fungere bra. Hvis du vil koste på deg litt ekstra på lyd og bilde, kan du f.eks. kjøpe ekstra mikrofon eller kamera.

Elkjøp har et godt utvalg av webkameraer og høyttalertelefoner. Alternativt kan du gå for en pakkeløsning fra Kontorteknologi, som gir imponerende bildekvalitet, med riktig lyssetting (som kan justeres). Pris fra kr. 15 000,- eks. mva.

 

Les også:

Hvordan lage et vellykket digitalt arrangement?

Lag en profesjonell hybridkonferanse med Proviso og Oslo Streamingsenter

 

Når du trenger streaming – i TV-kvalitet

Livestreaming av møter og arrangementer har tatt helt av under “koronaen”. Våre samarbeidspartnere Trippel-M og Oslo Streamingsenter spesialiserer seg på denne tjenesten. I denne artikkelen kan du lese den eventyrlige historien om hvordan selskapet så dagens lys midt i det pandemiske marsmørket.

Strømming er en effektiv og engasjerende måte å formidle innhold og presentasjoner på ut til de som deltar digitalt. Profesjonell strømming har mye til felles med en fullskala TV-produksjon og byr på elementer som bidrar til å fenge og involvere publikum på et helt nytt nivå.

 

Streaming fra studio

Med tre forskjellige studiostørrelser og flere tilleggstjenester skreddersyr Oslo Streamingsenter en strømmeløsning som passer for akkurat ditt arrangement. Deres rimeligste alternativ i studio er å filme/streame fra Studio Small.

Studio Small passer for inntil to personer om gangen med “korona-avstand”). Det er et såkalt grønnskjerm-studio, hvor du har mulighet til å tilpasse bakgrunnen etter eget ønske, med farger, bilder eller videoer. Se gjerne nettsiden for mer info.

 

Streaming i Studio Small

  • Leie, én økt (3,5 timer): 15 000,-.
  • Landingsside: 2000,- (Kun for å vise stream, ingen annen tilleggsinformasjon). Inntil 250 seere. Pris justeres i henhold til antall seere.
  • Alternativt kan det streames fra egne kanaler, som fra egen nettside, YouTube-konto, Facebook, osv.

Studio Medium og Studio Large tilsvarer en fullverdig TV-Produksjon. Prisen for Studio Medium pr. bolk er 30 000,-, mens Studio Large koster 45 000 pr. bolk. Leieprisen inkluderer teknikere for gjennomføring.

 

Streaming ute på ønsket lokasjon

Ønsker du å leie streaming-utstyr inn i eget lokale? Trippel-M tilbyr profesjonell streaming fra dine kontorlokaler eller et innleid konferansested.

Priser (disse vil variere ut ifra hvilke tilvalg som er ønskelig):

  • Énkameraproduksjon: fra 15 000,- (Sending inntil 5 timer.)
  • Redigering/klipp om ønskelig/nødvendig: fra 6500,-
  • Reise/frakt: tilkommer.
  • Landingsside: fra 2000,- (Kun for å vise stream, ingen annen tilleggsinformasjon.) Inntil 250 seere. Pris justeres i forhold til antall seere.

 

Konklusjon

Som du ser av de ulike alternativene vi lister opp her, trenger det slett ikke å være kostbart å lage et digitalt arrangement. Du kan komme langt selv med et begrenset budsjett.

Verktøyene Zoom og GoToWebinar/GoToMeeting tilbyr brukervennlige og funksjonelle webinar- og videokonferanseløsninger til noen hundrelapper i måneden. Trenger du profesjonell TV-produksjon, får du også dette til en overkommelig pris – med tanke på at sendingen kommer frem med topp lyd- og bildekvalitet til dine seere på den plattformen du selv ønsker.

Ønsker du å arrangere et digital arrangement, eller en kombinasjon av fysisk og digitalt? Proviso kan hjelpe deg med dette.

Ta kontakt og fortell oss litt om arrangementet du planlegger, så finner vi noen gode løsninger sammen!

 

New call-to-action

 

Digitale arrangementer trenger ikke være dyrt
Skrevet av Inger Åse Stubben

Inger Åse er leder for vår CST-avdeling, som bl. a. holder opplæring for nye kunder og rådgir eksisterende brukere. Å skape god kontakt med våre kunder har alltid vært fokuset for Inger Åse, slik at de blir trygg på at vi alltid gjør vårt beste for å hjelpe med en smidig prosess med deltakerne. Hun studerte Hospitality Management i England og har hatt praksis i Dubai før hun entret eventverdenen. Inger Åse har organisert arrangementer i inn- og utland og har alltid vært glad i å reise og oppleve nye kulturer. Hun har lett for å bli kjent med nye mennesker – som oftest treffer hun en bekjent rundt hvert et hjørne.

Prøv Proviso kostnadsfritt i 14 dager!

Proviso hjelper deg å administrere ditt arrangement fra første påmelding til siste evaluering.

Prøv gratis