Skip to main content

Da landet stengte ned for 18 måneder siden, ble strømming av digitale møter og arrangementer raskt en tjeneste som “alle” i bransjen ønsket å benytte seg av. Med god grunn …!  

Strømming er en svært effektiv og engasjerende måte å formidle innhold og presentasjoner på ut til de som deltar virtuelt hjemmefra eller fra kontoret. Profesjonell strømming har mye til felles med en fullskala TV-produksjon – og det involverer et digitalt publikum i en helt annen divisjon enn tidligere.

Nå som vi endelig har begynt å møtes igjen, er spørsmålet: Vil proffe digitale strømme-produksjoner fortsatt være en del av kommunikasjonsmiksen i arrangementsbransjen? 

Svaret er et ubetinget ja! Som vi skrev om i artikkelen “Fysisk, digitalt eller hybrid arrangement? Skillelinjene viskes ut ...!”, så vil mange fysiske møteplasser fortsatt bli direkteoverført på nett. Strømming direkte fra arrangementer, levert i toppkvalitet, er kommet for å bli. 

I dette innlegget gir vi deg fem grunner til at du bør strømme ditt neste arrangement med mange deltakere.

 

1. Dine digitale deltakere forventer det på større arrangementer

Skal du avholde et litt større, faglig “tungt” arrangement? På slike arrangementer er folk blitt vant med proffe produksjoner – ja, som digital deltaker forventer man det. For å skape en engasjerende opplevelse for de som ser på via PC/Mac og mobile enheter, holder det ikke med statisk enkameraoverføring. Du må tilby strømming i divisjonen fullskala TV-produksjon. 

Den eventyrlige suksessen til Oslo Streamingsenter levner ingen tvil om at det er der listen må ligge fremover på større, faglig tunge arrangementer med mange deltakere.

 

2. Du når ut til flere – og øker deltakerantallet

Ved å strømme arrangementet når du potensielt ut til langt flere, ettersom du “kringkaster” til et publikum som er mye større enn hva som ville ha vært mulig på et fysisk arrangement.

For enkelte kan mange vanlige arrangementer og konferanser være for kostbare å delta på. Et strømmet arrangement gir folk muligheten til delta fra uansett hvor de måtte befinne seg i verden, og de sparer reiseomkostninger. Dette betyr at du kan få langt flere deltakere.

Selv om fysiske møteplasser gir de aller beste deltakeropplevelsene, vil det alltid være noen som ikke har tid eller mulighet til å reise til arrangementsstedet. Istedenfor at folk skal reise fra Kirkenes til Oslo på konferanse, kan den like gjerne strømmes – i tillegg til å være fysisk. Da vil de som ønsker å delta fysisk på konferansen, gjøre det, mens de som ønsker å delta fra andre steder av landet, har mulighet til det.

Husk at ved å strømme direkte er deltakerne med på lik linje med fysiske deltakere, mens det hele pågår – i motsetning til TV-produksjoner hvor det gjøres opptak og sendes senere.


Les også: Trenger du påmeldingssystem på et hybridarrangement?

 

3. Du involverer ditt virtuelle publikum på et helt nytt nivå

Selv om en del av deltakerne (kanskje flesteparten!) er med via nett, må du behandle det digitale publikummet på samme måte som det fysiske – og sørge for at begge får maksimalt utbytte av å delta. 

En forutsetning for å lykkes med dette er at du klarer å få alle deltakerne til samtidig å føle at de “er til stede”. Med profesjonell strømming, ved hjelp av flerkameraproduksjon med TV-kvalitet, trekker du de digitale deltakerne inn i arrangementet og presentasjonene og får dem til å føle at de er med på det som skjer, nærmest på lik linje med de som er til stede fysisk. 

De som er med via direktestrømming, får dessuten muligheten til å bidra med innspill og spørsmål underveis. For eksempel kan en videokonferanseløsning som Zoom brukes i kombinasjon med strømming. En profesjonell strømmeleverandør kan også tilby funksjonalitet som gjør det mulig for de digitale deltakerne å avgi stemme og melde seg på talerlister. Dette bidrar til å skape en fengslende synergi mellom den fysiske og den strømmede delen av arrangementet.

Et strømmestudio som har integrert støtte for AR (augmented reality), gjør at man kan plassere 3D-objekter inn i sendingen, noe som virkelig kan heve opplevelsen for det digitale publikummet.

 

4. Du får lavere kostnader (og gir mer verdi til sponsorene)

Ved å samarbeide med en profesjonell strømmeleverandør med gode prispakker vil du kunne samle mange flere enn ellers, til en lavere kostnad. For eksempel kan du spare penger du ellers kanskje måtte ha brukt på å hyre inn en leverandør av audiovisuelt utstyr og tjenester innenfor lyd, bilde og styringssystemer.

Strømmede arrangementer kan også gi lavere kostnader for sponsorer. De trenger ikke å sende like mange representanter til arrangementet, og i noen tilfeller kan alle sponsoraktivitetene foregå via streamen. Faktisk kan strømming av arrangementet gi større verdi for sponsorer, gjennom at de får større rekkevidde og dermed ekstra god eksponering.

 

5. “Levetiden” på det faglige innholdet blir lengre

På den digitale delen av arrangementet vil det alltids være noen deltakere som går glipp av enkelte presentasjoner eller sesjoner, eller som “shopper” enkeltforedrag og stikker innom når de har tid (eller når det er noe på programmet de er spesielt interessert i).

Ved å gjøre et opptak av streamen og i etterkant dele denne, kan deltakere ta del i det faglige innholdet i lang tid etter arrangementet. På den måten kan både arrangementet ditt og merkevaren din bli værende friskt i minne hos deltakerne lenge i etterkant.

 

Konklusjon

Selv om arrangementer gradvis går tilbake til å bli fysiske, vil strømming av møter fortsatt være et “must” for mange arrangører. Det tradisjonelle foredragsformatet, med kommunikasjon fra scene til sal, egner seg godt for de som er til stede fysisk. Skal du derimot klare å fenge de som ser på via mobil, nettbrett og PC/Mac, bør du direkteoverføre arrangementet ved hjelp av strømming. 

Og hvis du nå tenker at strømming i TV-kvalitet må være veldig dyrt, så har vi gode nyheter til deg …!

For de fleste vil ingenting kunne erstatte det å møtes i samme lokale, men profesjonell, fullskala strømming levert av en dedikert strømmeleverandør er det nærmeste man kommer.

 

Bruk et profesjonelt strømmeselskap 

En leverandør som spesialiserer seg på å levere strømmetjenester til konferanser og andre typer arrangementer, vil kunne levere TV-kvalitet på strømming. På den måten kan hele kontorer, møterom eller konferansesaler i andre deler av landet være sømløst med, uten tekniske problemer. 

I tillegg vil en dedikert strømmeaktør kunne strømme fra både egne studioer og alle plasser du måtte ønske.

 

Les mer: Lag en profesjonell hybridkonferanse med Proviso og Oslo Streamingsenter

 

Den ultimate guiden til digitale og hybride arrangementer