Skip to main content

9. desember arrangerer vår samarbeidspartner Røde Kors sin årlige julelunsj. Proviso hjelper organisasjonen med julelunsjen hvert år, og det skal vi fortsatt gjøre. Siden vi i år ikke kan komme sammen fysisk, bistår vi Røde Kors med å lage digital julelunsj.

Tradisjonen tro designer Proviso påmeldingskjema og e-postinvitasjon til julelunsjen. Vanligvis stiller vi hvert år også med QR-innsjekk.

Røde Kors sin julelunsj er et hyggelig avbrekk i arbeidsdagen – med deling av kunnskap og inspirasjon som vi kan ta med oss inn i det nye året. Det er alltid hyggelig stemning og viktige temaer på tapetet. Dessuten er lunsjen en god arena for nettverksbygging.

Årets julelunsj handler om hvordan Røde Kors’ innsats har vært i en tid da den nasjonale beredskapen har økt og det har vært ekstra viktig med tiltak for å redusere ensomhet og å ta vare på vår fysiske og mentale helse.

 

Les også:

Hvordan lage et vellykket digitalt arrangement?

Hva er forskjellen mellom hybridarrangement og digitalt arrangement?

 

Omsorg for de som har det ekstra tøft i år

Vi nærmer oss julen, og den blir veldig annerledes i år. Pandemien gjør at vi blir nødt til å endre på mange av våre juletradisjoner. Mange julebord og julekonserter blir avlyst, og sosial distansering vil gjøre høytiden annerledes.

I krevende tider som disse er det viktigere enn noensinne å vise omtanke og bry seg litt ekstra om hverandre. Det er tiden for å vise omsorg for andre som ikke har det bra, enten de bor i Norge eller i andre land.

 

Røverkaffe GJENGANGER – julegave med mening

Hva kjøper du til en som har alt? Hva med å kjøpe noe til en som har ingenting?

Røverkaffen Gjenganger er brent av innsatte og løslatte. Kaffen er et sosialt entreprenørskap i regi av Nettverk etter soning, et tiltak i Røde Kors som hjelper straffedømte tilbake til et helt vanlig liv.

Inntektene fra Røverkaffen går til Nettverk etter soning og bedriften Røverkaffe, og til Røde Kors sitt nasjonale arbeid med blant annet barn og unge, ensomme eldre og beredskap.

Her kan du som enkeltperson eller bedrift bestille røverkaffe og andre julegaver med mening: https://gi.rodekors.no/

 

En julegavedonasjon som gir håp

En hel verden kjemper nå mot korona. For mange er livet en kamp fra før. De som har minst, rammes hardest. I land som Syria, Jemen og Irak er mange avhengig av nødhjelp etter flere år med krig og konflikt. Mange er skadet og syke, og det er stor mangel på mat, helsehjelp og rent vann.

Også her i Norge er det mennesker som trenger vår hjelp. Nedstengning av samfunnet har gjort livet enda vanskeligere for de mest sårbare blant oss.

En julegave fra din bedrift eller organisasjon kan utgjøre en stor forskjell for disse menneskene: https://www.rodekors.no/stott/julegaver/

 

Senkvelds Juledugnad: En kveld sammen for barn i krig og konflikt

Hold av lørdag 19. desember! Da inviterer TV 2 og Røde Kors til Senkvelds Juledugnad – en direktesendt og meningsfull TV-sending til inntekt for Røde Kors sitt arbeid for barn i krig og konflikt. Under julelunsjen vil du få en liten forsmak på programmet – med reportasjer og gjester.

Sammen med programlederne Stian Blipp og Helene Olafsen byr Røde Kors på en varm juledugnad fylt med kjente artister, gjester og underholdningsinnslag. Ikke minst får vi et innblikk i hvordan det er å vokse opp i land preget av konflikt og krig.

Nesten ett av seks barn lever i dag i en konfliktsone, mange av dem uten mulighet til å få behandlet sykdom eller skader. I sendingen kan du bli Røde Kors-fadder og bidra til at disse barna får tilgang på helsehjelp, rent vann og medisiner.

Faddernes støtte brukes til å hjelpe barn og deres familier i land som Colombia, Libanon, Kenya, Jemen, Afghanistan og Syria. Sammen skaper vi julens fineste gave, til de aller minste som trenger oss mest.

Gled dere til julens viktigste TV-kveld: Senkvelds Juledugnad blir sendt på TV 2 lørdag 19. desember kl. 20.30.

 

Felles dugnad – vårt viktigste middel mot korona

Vi er stolt av vårt samarbeid med Røde Kors og stiller oss helhjertet bak organisasjonens verdier og humanitære arbeid. I en krevende tid som denne er det viktigere enn noen gang å hjelpe hverandre og bidra i vår felles dugnad for landet og verden.

Mange av Røde Kors´ aktiviteter innebærer vanligvis fysiske møter mellom mennesker. Akkurat som oss i arrangementsbransjen har organisasjonen vært nødt til å tenke nytt og annerledes, slik at de fortsatt kan hjelpe så mange som mulig.

Proviso og Røde Kors oppfordrer alle til å ta ekstra vare på hverandre og følge med på Folkehelseinstituttets nettsider for oppdaterte råd og anbefalinger.

Om Provisos samarbeid med Røde Kors

Proviso har samarbeidet med Røde Kors siden 2012. Vi bidrar pro bono med tilgang til vårt nettbaserte system for håndtering og påmelding av deltakere.

Røde Kors, med alle sine lokalforeninger, benytter Proviso til kurs over hele Norge. På større prosjekter som for eksempel Landsmøtet 2020 spiller Proviso en viktig rolle og bistår med alt fra webside til SMS-utsendelser

Prosjektleder for Landsmøtet, Espen Østvold Rølla, har tidligere uttalt følgende om Proviso: “100 prosent kontroll på alle detaljer, og alt på ett sted. Utrolig enkelt og effektivt!”

Les mer om vårt samarbeid med Røde Kors:

Røde Kors som møteplass ... (Del 1)

Bedre ressursbruk ... (Del 2)

 

New call-to-action